Preselila se iz JAR-a u Rijeku pa otkrila što ju je najviše začudilo u Hrvatskoj

THANDEKA je tiktokerica iz Južnoafričke Republike koja sa suprugom Hrvatom živi u Rijeci te na svom profilu @mrsgolubovic objavljuje dojmove o životu u Hrvatskoj. U nedavnom je videu otkrila koji je najveći kulturni šok doživjela otkako se preselila u Hrvatsku.

“Škole ovdje nemaju ograde” 

“Škole ovdje nemaju ograde. Kako, zašto? Škole u JAR-u imaju ogromne ograde. Ograde su pod ključem i pored njih je zaštitar”, objasnila je. 

“Ovdje u Rijeci oko škola nema ograda. Pitala sam muža: Zašto djeca ne bi jednostavno odšetala iz škole?” objasnila je nasmijavši se za kraj, a pratitelji su joj u komentarima pisali kako je to normalna stvar. 

“Nisu u zatvoru” 

“Djeca ovdje idu pješke u školu i iz nje, to je najnormalnija stvar”, napisao joj je tiktoker, a ona mu odgovorila: “To je super! Sviđa mi se.”

“Bivši učenik ovdje: Zaista bi odšetali iz škole, kadgod. Ali to stvarno nije tako velika stvar”, “Roditelji bi nas ubili da doznaju”, “Ne bi otišli zbog kuhače, barem je tako bilo u mom slučaju” i “To su škole, nisu u zatvoru”, neki su od komentara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *