Kako će Hrvati dočekati Novu godinu? “Planiram potrošiti jedno 15.000 kuna”

PROŠETALI smo centrom Zagreba i provjerili gdje građani planiraju dočekati Novu godinu. Bilo je zanimljivih odgovora.

“Mislim potrošiti jedno 15 tisuća kuna”

“Za Novu godinu nemam pojma gdje ću jer sam svaki dan negdje i svaku noć, tako da mi je Nova godina nebitna”, ispričala nam je jedna prolaznica. Dodala je da najvjerojatnije ide u Egipat s kćeri i da prosječno planira potrošiti oko 15.000 kuna.

“Radimo za Novu. Ona svira violinu, a ja pjevam”

Sreli smo još dvije žene koje za Novu godinu – rade. “Ona svira violinu, a ja pjevam”, objasnila nam je jedna od njih, a otkrile su i da nastup planiraju u Banjoj Luci. “Imamo svoj bend i radimo zajedno”, objasnile su.

“Želim samo dati novce i pojaviti se”

“Nemam još konkretno nikakvih planova. Možda kod frendice, možda s ekipom ovako, ali saznat ćemo vjerojatno zadnji dan, dan-dva prije Nove godine, kako to uvijek biva inače”, opisao je jedan dečko. Kaže da za prosječni izlazak za Novu godinu izdvoji 40-50 eura, maksimalno 100.

“Ja ne bih htio biti organizator, nadam se da će netko drugi. S organizacijom izlaska u klub je sedam osoba i imaš posla, a kamoli gdje je 30/40 osoba. Tako da želim samo dati novce i pojaviti se i to je to.”

“Teško da ćemo cugati”

Jedan par nam je rekao da najvjerojatnije idu kod njega za Novu. “Teško da ćemo cugati, ali možda ćemo ići van negdje malo”, rekli su. “Ja imam nešto specifično u planu, ali nije nikakav klub”, otkrio nam je mladić. “Ja ne volim klubove”, dodala je djevojka.

Na pitanje koliko bi potrošili on je mudro odgovorio: “Za mene nema velike cifre za nju, tako da koliko god treba.” Ona je navela: “Da se ima para, ovisi, 50 eura, tako nešto.”

“Mi nećemo trošiti, nego dečki”

“Vjerojatno ću kod nekog doma, tko organizira”, kazala nam je jedna djevojka, a njezina prijateljica je dodala: “Kod prijateljice ili neki prostor naći.” Doček planiraju provesti s grupom prijatelja, ali ne planiraju trošiti. “Mi nećemo potrošiti, nego više dečki. Najviše 50 eura”, kažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *